KEKO hakijalle

Yrityksen kehittämiskoulutus (KEKO)

KEKO on ELY:n tilaama koulutus, jossa työllistyminen tapahtuu yritysten kehittämisen kautta. Yrityskatsastus -ryhmä on kehittänyt KEKO-koulutuksen pk-yritysten tarpeita huomioivaksi. Lähiopetuksessa paino on laaja-alaisesti ymmärtää pk-yrityksen toimintaa ja prosesseja. Näin kaikki tekeminen liittyy yrityksen arkiseen tekemiseen kustannustehokkaasti.

Koulutus ei ole ammatillista, vaan tähtää pk-yrityksen tehtäväkentän monipuoliseen kehittämiseen. Alta löydät toimintaohjeet!

Kenelle:
Sinulle, joka olet työtön tai työttömyysuhan alainen ja olet kehittämis- ja kehittymishaluinen. KEKO-koulutus on yritysten kehittämistarpeista lähtevä ja pyrkii ratkaisemaan yrityksen konkreettisia kehitysprojekteja ja niiden työtarpeita. Sinulta toivotaan kiinnostusta yhteen tai useampaan avoinna olevaan työtehtävään ja omaat vielä mahdollisesti ko. alan koulutusta ja työkokemustakin.

Tavoite:
KEKO-koulutus on yritysten kehittämistarpeista lähtevä ja pyrkii toteuttamaan konkreettisia kehitysprojekteja ja niiden työtarpeita. Ensisijaisena tavoitteena on löytää Sinulle työpaikka valmiiksi kartoittamissamme yrityksissä. Koulutuksessa Sinä opiskelijana täydennät ja vahvistat osaamistasi sekä lähiopetuksessa, ohjatussa itseopiskelussa, että ennen kaikkea työskentelemällä yrityksessä mm. annetussa projektitehtävässä.

Huomio myös:

PK-yrityksessä usein rekryssä kuvattu kehittämistehtävä on osa tulevaa toimenkuvaasi, esim. 30-80% työajastasi. Lisäksi sinulle avautuu mahdollisuus tuoda lisäarvoa muulla osaamisellasi. Näin täytät loput tulevasta työajastasi ja teet itsestäsi tärkeän osaajan yrityksen työyhteisöön.
Tästä syystä on tärkeää, että tutustut yritykseen, annettuun tehtävään ja mietit myös mitä muuta yrityksessä tehdään. Kartoita omasta osaamisestasi niitä asioita, joissa voit tuoda lisäosaamista yritykselle päätehtävän lisäksi.

Tilaisuus

 • Valmiiksi etsitty harjoittelupaikka
 • Vastuullinen yritys – velvoitteet hoidettu
 • Työllistymismahdollisuuden realistisuus ollut yrityksen valintakriteerinä
 • Monipuolistaa työkokemustaan ja tuoreistaa työelämävalmiuksiaan
 • Luoda verkostoja
 • Oppia pk-yrityksessä tarvittavia keskeisiä tiuetoja ja taitoja

Mahdollisuus

 • Vertaistuki eli ryhmä samassa tilanteessa olevia
 • Koulutus, jossa huomioidaan myös koulutettavan työllistymisen tukeminen
 • Tutorointi ja kouluttajien muu ohjaus
 • Tilausuus tehdä itsensä tarpeelliseksi => työpaikka

Nonstop KEKO mahdollistaa myös hakijalle useita vaihtoehtoja:

 1. Jos päähaussasi ei mätsiä löytynyt, voit jäädä KEKOn ”hakijapankkiin” -seuraavaan KEKO-starttiin katsomaan löytyykö sopivaa yritystä
 2. KEKO-pankissa Yrityskatsastus voi yrityksiä etsiessään kertoa pk-yrityksille osaajapankissa olevien henkilöiden osaamisesta ja näin synnyttää pk-yrityksessä ”piilossa” olleen tarpeen
 3. Voit myös itse etsiä yritystä ja tarjota KEKO-työllistymisen tueksi ja aloittaa seuraavassa KEKO-startissa. Tällöin me Yrityskatsastuksessa tietenkin avustamme Sinua.

Historia

 • 90 % Hit rate
 • Kovat OPAL:it
 • Yli 70 työllistynyttä viimeisen 4 vuoden aikana
 • Useita yrityksiä ”kanta-asiakkaana” => luottamus

Kouluttajien paikallistuntemus ja osaaminen

 • Työkokemusta koulutus- ja johtotehtävistä yli 120 vuotta
 • Monipuolinen osaaminen
 • Yhteistyötä yli 600 yrityksen kanssa

Toimintaohjeet hakijalle

Sinulle on useita eri toimintamalleja:

a) Löydät listoiltamme sopivan yrityksen tai useampia, johon kohdennat hakusi
b) Haluat itsesi KEKO:n hakijapankkiin ja yritämme etsiä sinulle sopivaa yritystä, jossa Sinulle sopiva tehtävä
c) Voit itse hankkia KEKO-infopaketin ja etsiä suoraan Sinulle yritystä, johon haluaisit työllistyä KEKO:n avulla
d) Jos hakemastasi yrityksestä ei löydy ”mätsiä”, voi jättää hakemuksesi ns. KEKOn hakijapankkiin. Etsiessämme uusia yrityksiä, voimme esitellä Sinun osaamista esim. ”…tällaisia hakijoita löytyy valmiina!..”

Itse KEKO-hakuprosessi aloitus on kaksiosainen:

a) Ilmoittaudu TE-palvelujen sähköiseen järjestelmään KEKO-hakijaksi. Näin saat virallisen keko-oikeuden

b) Lähetä vapaamuotoinen sähköposti [email protected] osoitteeseen jossa olet kuvannut omaa hakemustasi (itseäsi, jotakin em. tilanteista) sekä liität tarvittavat dokumentit kuten CV:t todistukset, ym. asiakirjat

Näin käynnistämme KEKO-mätsäysprosessin osaltasi! Toimi heti ja klikkaa varsinaiselle työn HAKUSIVULLE !

Lisätietoja